Beveiligd mailen

Beveiligd mailen

Binnen Basalt maken we gebruik van twee programma's voor beveiligd mailen: Zorgmail en Zivver. Hiermee kunt u via de e-mail privacygevoelige informatie (zoals persoonlijke en medische gegevens) op een veilige manier naar ons versturen en toegestuurd krijgen. Hieronder leest u een uitleg over het gebruik van Zorgmail en Zivver.

Zorgmail

 • Via de e-mail heb je een notificatie e-mail ontvangen dat er een beveiligd bericht is. In de notificatie e-mail kun je zien van wie dit bericht afkomstig is. In de e-mail staat ook een groene knop met de tekst ‘Bericht lezen’. In de e-mail klik je op de groene knop waarna de ZorgMail Viewer in de browser wordt getoond. Het bericht blijft 90 dagen beschikbaar. Daarna wordt het bericht verwijderd.

  Om het bericht in de ZorgMail Viewer te lezen moet er een toegangscode worden ingevoerd. Afhankelijk van de wijze van verzenden krijg je de toegangscode via SMS (twee-factor-authenticatie) of e-mail toegestuurd. De toegangscode is 15 minuten geldig. Nadat je op ‘Bericht lezen’ hebt geklikt, wordt de webbrowser geopend en kun je de stappen in de schermen volgen:

  1. Toegangscode via SMS (Twee-factor-authenticatie)
  Voordat je de toegangscode per SMS ontvangt, dient jouw telefoonnummer geverifieerd te worden met het deels getoonde telefoonnummer in het scherm. Komt het telefoonnummer overeen dan klik je op ‘Stuur toegangscode’ en ontvang je een SMS met toegangscode.

  2. Toegangscode via e-mail
  Wanneer de toegangscode via de e-mail wordt verstuurd, krijg je een tussenscherm waarmee de toegangscode opgevraagd kan worden. Door te klikken op ‘Stuur toegangscode’ ontvang je een e-mail met een toegangscode waarmee het bericht geopend kan worden.

  Invoeren toegangscode
  Je hebt via SMS of e-mail een toegangscode ontvangen. Je kunt de toegangscode invoeren. Na invoer van de toegangscode wordt het bericht getoond en kun je deze lezen en veilig antwoorden.

  Als je op een later moment het bericht nogmaals wilt lezen, wordt er opnieuw een eenmalige toegangscode verzonden.

 • Klik op de knop ‘Beantwoorden’. Hierbij kunnen max 10 bijlages worden toegevoegd. Druk na het opstellen van het antwoord op de knop ‘Verzenden’. Het antwoord wordt nu veilig verstuurd naar de verzender van het bericht.

 • Berichten uit ZorgMail kunnen veilig doorgestuurd worden. Klik hiervoor op de knop ‘Doorsturen’. In het vak ‘Bericht’ kun je aanvullende tekst voor de ontvangen toevoegen.

Zivver

 • De e-mail van ZIVVER bevat een link naar een beveiligde omgeving waar het bericht van de Basalt- medewerker voor je klaarstaat. Je ontvangt een SMS op je mobiele telefoon waarmee je toegang krijgt tot het bericht. In deze korte film kun je zien hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest. 

 • Naast de mogelijkheid om je berichten via SMS te openen, kun je een gratis ZIVVER- account aanmaken. Als je een account hebt, heb je voor het lezen van berichten geen SMS-codes nodig (wel eenmalig voor het aanmaken van een account). Een account is een mogelijkheid, maar niet nodig. 

Heeft u een andere vraag?

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Of heeft u een vraag over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Terug naar de patiëntenhelpdesk